skilsmisseNår den tidligere fælles bolig skal overtages

Næsten 1 % af den danske befolkning bliver hvert år direkte eller indirekte berørt af et opbrud af samliv. Det kan være i forbindelse med en skilsmisse, separation eller samlivsophør – og alle andre situationer hvor 2 bliver til 1. Vi er specialiseret i situationer hvor den ene ægtefælle/samlever/partner overtager hele den tidligere fælles ejendom i forbindelse med en skilsmisse, separation eller samlivsophør. Du er altid velkommen til at ringe til os på 53 70 87 30 og bliv klogere på hvilke forhold du skal være opmærksom på når du overtager den tidligere fælles ejendom i forbindelse med jeres bodeling.

Vores priser for udarbejdelse af nyt skøde ved skilsmisse, separation og samlivsophør er på kr. 1.700 inkl. moms.

Ønsker du mere information om vigtige forhold og aspekter ved skilsmisseskøde – læs mere her.

Såfremt der er opnået skilsmisse- eller separationsbevilling vil en overtagelse af hus ved skilsmisse kun udløse grundtaksten for tinglysning, altså kr. 1.660,00. Er der ikke opnået bevilling fra Statsforvaltningen vil der skulle betales tinglysningsafgift af 0,6 % af købesummen, ligesom ved normal køb af fast ejendom.

Er der derimod tale om ophør af samliv gælder der ikke denne afgiftsfritagelse, hvorfor der ved samlivsophør skal svares tinglysningsafgift af 0,6 % af købesummen/gældsovertagelsessummen.

Læs mere om hvad man skal være opmærksom på ifm. ændring af skøde ved skilsmisse, separation, samlivsophør & dødsfald her.

Leder du/I efter formular til udarbejdelse af en bodelingsaftale/bodelingsoverenskomst? Følg linket og læs nærmere om vores udarbejdet gør-det-selv-formular til en bodelingsaftale. Prisen er på kr. 395 inkl. moms.